« Bedrijven die Agile werken presteren beter»

Gepubliceerd op 01-07-2019

Bedrijven die het Agile gedachtegoed omarmen beschikken over een flexibelere, meer wendbare bedrijfsvoering en hebben volgens recent onderzoek een voorsprong op hun concurrenten. Niet alleen organisatorisch maar ook financieel. 

De best presterende bedrijven blijken veel hoger te scoren op 'Agility', blijkt uit onderzoek van de PA Consulting group onder 500 bedrijven in uiteenlopende sectoren. 

In het onderzoek bleek dat 2/3 van de respondenten was het erover eens dat hun businessmodel dreigt te verouderen. Agile worden is een belangrijke doelstelling.

Welke aspecten verstond dit onderzoek onder Agile?

  • Flexibiliteit
  • Snelheid van besluitvorming
  • Co-creatie
  • Feedback
  • Empowerment
  • Samenwerking
  • Decentralisatie
  • Prioritering
  • Dynamiek
  • Mobilisatie

Dit stelt Agile leiders in staat om snel in te spelen op de snel veranderende marktvraag. Sneller te reageren op veranderende klantbehoeften en sneller nieuwe dienstverleningsconcepten of producten te introduceren. Zulke wendbare bedrijven evolueren verder en groeien met de dag sneller, zo blijkt uit dit onderzoek.

En dat is nodig. De verwachting is dat in de toekomst de snelheid van verandering dusdanig toeneemt dat bedrijven een derde sneller moeten opereren dan vandaag de dag.

Lean, Agile, Scrum: wat is wat?

Al die termen. Best verwarrend. Wat is nu wat? Platgeslagen kun je zeggen dat je de steeds terugkomende processen in je organisatie verbetert met het leangedachtegoed en het beter managen van grote of kleine projecten doe je met scrum. Pas je leanmethoden toe om je processen te analyseren en verbeterpunten te benoemen? Dan is het handig om de Scrum methode in te zetten om deze geplande verbeteringen snel en goed door te voeren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van sprints en snel testen door de klant.

Als je vooral projecten doet dan is Scrum een methode die je helpt om je projecten sneller en met meer resultaat te organiseren.

Wat bij al deze stromingen de boventoon voert is: kortcyclisch verbeteren, de klant centraal stellen en het continu herkennen en ontwikkelen van talent. Zowel door toepassing van het leangedachtegoed als de scrum methode wordt je wendbaar of wel Agile.

Jouw organisatie ook wendbaarder maken? Volg dan onze Agile-Lean en Scrum trainingen!

Lean-Eindhoven-Lean-training-Greenbelt-Pink-Turtle-Eindhoven-1562095097.JPG
Lean-Training-in-Eindhoven-PinkTurtle-Innovatie-1562095041.JPG
IMG-0248-1561983357.jpg