Lean Green Belt training: start 17 sept 2024

Waarom de Lean training in Eindhoven (Greenbelt) van Pink Turtle?

David van Duijn, QHSE Manager, Maritime Professional, Den Ouden Groep, Schijndel, Score: 10

"Aanstekelijke werkvormen en goede integratie met de praktijk. Hierdoor blijft de theorie veel beter hangen en realiseer je direct impact in jouw organisatie. Alle lof voor de trainer die met haar persoonlijke analogieën je toch elke keer weer prikkelt om anders naar een uitdaging te kijken. Aanrader!"

Robert-Jan Besselink, Organisatie Adviseur, Score: 10

"Ik kan de (Greenbelt)lean training bij PinkTurtle zeker aanbevelen als je met het lean gedachtegoed concreet aan de slag wilt! Ik was op zoek naar een concrete cursus, zelf doen en ervaren!

De bevlogenheid, samen met de kennis en ervaringen van zowel de zorg, logistiek en (semi)overheid weet de trainer situaties te vertalen naar concrete cases/voorbeelden. We hadden een groep een diverse achtergrond oa zorg, logistiek, productiebedrijven en scholen. Juist deze totaal verschillende achtergrond was zeer leerzaam.

Bij de lean training leer je niet een trucje, maar de trainer zorgt ervoor dat je het lean-aanpak je echt eigen kan maken, zodat je zoveel mogelijk resultaat uit een verbetertraject haalt! De trainer heeft een holistische aanpak en zo is de training ook opgezet. 
Het is zeker geen training met sheets, dus juist praktisch, leren door te ervaren! " - 

Danique Nijdam, Kwaliteitsfunctionaris onderwijs, De Berkenschutse school, Heeze, Score: 9

"Zeker een aanrader! De trainer neemt je op een interactieve manier mee op 'Lean-reis'. Door de theorie op een praktische wijze weg te zetten, zonder gebruik van PowerPoint-presentaties, is alles zo inzetbaar in je eigen praktijk!"

Meer reviews

Wat leer je tijdens de Lean Green Belt training?

Je leert hoe je steeds meer waarde gaat leveren en minder verspilling. Hoe je de strategie van je organisatie kortcyclisch gaat realiseren. Hoe je samen met de klant en medewerkers processen waardevoller maakt. Samen, omdat je alleen zo optimaal draagvlak creëert én  continu verbetert. Je leert door te ervaren. Daarnaast leer je continu en doelgericht verbetert.

De doelen die je nastreeft zijn gelukkigere medewerkers, blijere klanten en een gezonde en duurzame organisatie. Ook leer je hoe je een positieve verbetercultuur in je organisatie ontwikkelt, op zo'n manier dat er een 'virale' positieve verbeter energie ontstaat. Je leert zelf verbetertrajecten te begeleiden. De Greenbelt lean training bestaat uit 6 interactieve, praktische trainingsdagen. Tussen elke trainingsdag zitten 2 tot 3 weken. Door de losse dagen is de training makkelijker in te plannen in je schema. Tussen de trainingsdagen heb je tijd om het geleerde meteen toe te passen in de praktijk. Het leereffect is daarmee groot. 

Je leert veel over de menskant. Hoe kun je vanuit verbinding met die ander continu verbeteren? Hoe kun je het beste uit jezelf, het team en de organisatie halen?

Een aantal Quotes van deelnemers uit de tevredenheids-enquête van de training:

'Wat een goede uitleg en enthousiasme'
'Interactief, goede energie, duidelijke uitleggen. Leuke leerstof en op een speelse manier een onderwerp behandelen'.
'Direct met een project aan de slag, kleine groep'
'Het interactieve, praktisch bruikbare en de duidelijke uitleg'
'Het lean maken van processen en de wijze waarop je problemen kunt aanpakken'
'De creatieve manier van lesgeven, actief bezig zijn i.p.v. met je neus in de boeken'
'De manier waarop de stof wordt doorgenomen spreekt heel erg aan. Geen saaie lappen tekst, maar veel gebruik van plaatjes en visualisatie'
'Goede praktijkvoorbeelden, interactiviteit, goede e-learning, hands-on'
'De trainer, training goed te volgen en afwisselend, praktijkopdrachten en bespreking, lesstof en locatie'.De dagen  van deze Lean-Greenbelt training zijn praktisch. Je leert door te doen met een goede afwisseling tussen serieus en plezier.

Wat bieden we? 

 • Ervaren trainers.
 • Geen beamer, leren door doen en ervaren. Uitleg is kort en visueel met veel voorbeelden
 • Je krijgt toegang tot een interactieve, ondersteunende e-learning.
 • Gemiddelde beoordeling van deze Lean Greenbelt training door deelnemers: 9,4. Lees hier nog meer reviews van deelnemers
 • Doordat de Lean training in Eindhoven is, zijn er veel organisaties uit de regio. Waar mogelijk gaan we bij elkaar op werkbezoek om van elkaar te leren en elkaar te versterken.

Internationaal erkend certificaat

Als je de training met goed gevolg hebt afgerond dan ontvang je een internationaal erkend Greenbelt-certificaat van het Lean Compentence System, een service van de Cardiff University (Wales). De trainingen worden gegeven in Eindhoven.

Hoe ziet het Green Belt programma eruit?

Een korte samenvatting van lean training in Eindhoven:

 • Dag 1: Je kruipt in de huid van een bedrijf en haar klant en redt het van haar ondergang. Het bedrijf is je eeuwig dankbaar. Je leert over klantwaarde en medewerkerswaarde.
 • Dag 2: Deze dag leer je hoe je verspillingen opspoort met een waardestroom en je met behulp van sprints de verbeteringen realiseert.
 • Dag 3: Ervaar hoe je met Kaizen de mooiste verbeteringen realiseert. Je wordt een echte speurneus die duurzaam impact maakt.
 • Dag 4: Draag bij aan de bedoeling van de organisatie en verbeter vanuit zingeving, vanuit een waardegedreven strategie. Dit door elke dag de juiste dingen te doen. Je leert hoe je een verbetersysteem opzet waarbij visueel overzicht zorgt voor transparantie, snelheid en vertrouwen.
 • Dag 5: In verbinding verbeteren. Steeds meer wordt duidelijk dat psychologische veiligheid in teams het verschil maakt. Een vrije en doelgerichte sfeer, waarin je je vrij voelt om te zeggen wat je blokkeert en waar je naar verlangt. Daarmee is het herkennen en verbeteren van helpend gedrag belangrijk. Pas als je je veilig voelt, kom je met verbeterpunten en ga je samen actie ondernemen. Om het uiteindelijk beter te maken voor de klant, de medewerker én de organisatie.
 • Dag 6: Je leert hoe je zorgt voor een systeem van continu verbeteren. Examen, certificering en feest.

Na deze Green Belt lean training:

 • Heb je de eerste verbeteringen al doorgevoerd.
 • Kun je zelf verbetertrajecten begeleiden.
 • Heb je de Leanmethoden en de leanfilosofie ervaren en toegepast. 
 • Weet je hoe je kunt verbeteren in verbinding met die ander. Om dit te bereiken leer je ook over NLP, scrum en positieve psychologie. 
 • Ontvang je een uniek internationaal erkend Greenbelt certificaat, een service van de Cardiff University in Wales. Dit wordt in de markt zeer gewaardeerd. Bij veel organisaties is het hebben van gecertificeerde Leankennis een grote pré.

Wanneer is de volgende Lean Green Belt training?

Datum Tijd Plaats Status
 • 2024: 17 sept, 1 okt, 15 okt, 29 okt, 12 nov, 26 nov
9:30 - 16:30

Regio Eindhoven

Beschikbaar

Locatie: Kapellerput Heeze, nabij Eindhoven

Investering: €2950,- p.p. (exclusief BTW)

* Deze training is ook in company te volgen, neem contact op voor de mogelijkheden.

Vragen? Sparren?

Het zou super zijn om je te mogen verwelkomen tijdens de lean training. Wij hebben er zin in! Vragen, sparren? Neem gerust contact op!

Plekje reserveren?

Wil je graag meedoen maar wil je het nog overleggen in je organisatie of met het thuisfront? Reserveer dan een plekje. Neem daarvoor contact op of stuur direct een WhatsApp bericht.

Informatie aanvragen

Video impressie Lean training in Eindhoven

Aanmelden Green Belt (€ 2950,- p.p. exclusief BTW)

Vink aan welke training / workshop je wilt volgen: